(μέρος 3 από 8)

    Η θέα από τον αυχένα είναι φανταστική και η στάση αναζωογονητική, αφού ο δυνατός άνεμος μας δροσίζει μέσα στον απροσδόκητο για μήνα Μάρτιο "μίνι" καύσωνα.  Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα κόκκινο αυτοκίνητο με μπαγκαζιέρα φορτωμένη με ξύλα για το τζάκι.  Οπως μας είπαν τα δυο πιτσιρίκια, είχαν έρθει από το Περιβόλι με τον πατέρα τους για ξύλα και για να ξεμουδιάσουν τον "φίλο" τους.

Η Τύμφη όπως φαίνεται από τον αυχένα.

 

Μάταιες οι προσπάθειες της αναστήλωσης.

Ο "φίλος".

 

Η θέα προς την Βάλια Κάλντα από τον αυχένα (1500 μ.)

 

    Στον αυχένα φαίνεται ότι "προπονούνται" οι κυνηγοί στην σκοποβολή αφού οι ταμπέλες είναι γερά σημαδεμένες από χοντρά σκάγια (μονόβολα ?).   Αραγε τι να κυνηγάνε με αυτά ?  Μάλλον πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά την προστασία της πανίδας γύρω και μέσα στους εθνικούς δρυμούς !

Διακρίνεται ο δρόμος απ' όπου ήρθαμε στον αυχένα.

    Ξεκινήσαμε για το Περιβόλι ακολουθώντας τον "φίλο" που με την σειρά του ακολουθούσε το αυτοκίνητο με τα ξύλα.  Η φαντασία μας κάλπαζε, πλάθοντας την εικόνα του αλπικού τοπίου με χιόνι: γουάου !   Κατηφορίζοντας συνεχώς σε εντελώς γυμνό από δέντρα τοπίο, φτάσαμε γρήγορα το χωριό.

Κατεβαίνοντας προς Περιβόλι.

Περιβόλι.

Περιβόλι.

 

Περιβόλι, το καμπαναριό.

Περιβόλι, η πλατεία.

    Μετά το χωριό, ξεκινά σύντομα ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγεί κατηφορίζοντας βόρεια προς την διασταύρωση με το δρόμο του χωριού Αβδέλλα.   Μετά την διασταύρωση γρήγορα συναντάμε μια βρύση αριστερά και μια εκκλησία στα δεξιά μας και αμέσως μετά βρισκόμαστε στην διασταύρωση με χωματόδρομο προς τα δεξιά που οδηγεί προς το χωριό Μικρολίβαδο που είναι ο επόμενος σταθμός μας.

Η βρύση και ...

... η εκκλησία.

Η συνέχεια . . .