Δείτε το "Slide Show"

Η προετοιμασία

    Η σκέψη για την διάσχιση της Πάρνηθας από την Αγία Τριάδα προς τον Αυλώνα έγινε την προηγούμενη ημέρα, και βάσει της προηγούμενης εκτέλεσης της ίδιας διαδρομής περίπου έξι μήνες νωρίτερα.  Η προετοιμασία περιορίστηκε στον έλεγχο των αυτοκινήτων, την προμήθεια πρόχειρου φαγητού για μεσημεριανό και το γέμισμα των ρεζερβουάρ με βενζίνη.

 

    Ξεκινήσαμε αργά το πρωί για την Πάρνηθα με καιρό σχετικά κρύο, αφού είχε ήδη χιονίσει στα ψηλότερα σημεία του βουνού.

Υψόμετρο 1000 μ.

    Η παρέα μας περιλάμβανε τους Dr. Format και Topo μαζί με τους "G" και "D".  Οι πρώτοι καβάλησαν τον "Yuri" και οι υπόλοιποι το Feroza EL II.  Ο "G" ανέλαβε και την βιντεοσκόπηση της εκδρομής μας.

Καθοδόν για το σπήλαιο Πανός.

    Σε πολλά σημεία το βουνό μας υποδέχθηκε με λίγο χιονάκι μέχρι 10 cm το οποίο όμως δεν προβλημάτισε την πορεία μας καθόλου.

Καθοδόν για το σπήλαιο Πανός.

    Στο σημείο που περνάει ο χωματόδρομος την ρεματιά της Γιαννούλας και ξεκινά το μονοπάτι για το σπήλαιο Πανός σταθήκαμε για να "δροσιστούμε" λίγο αφού η θερμοκρασία ήταν κοντά στους 0° C !

Ο Dr. Format στο πέρασμα της Γιαννούλας.

    Παρακάτω διαβήκαμε και ένα ακόμα πέρασμα με νερά που συναντήσαμε καθοδόν από το σπήλαιο Πανός, προς την Αγία Παρασκευή (κοντά στο αρχαίο κάστρο της Φυλής).  Στην διασταύρωση που συναντήσαμε στρίψαμε δεξιά με κατεύθυνση προς Αυλώνα και μετά από τρία περίπου χιλιόμετρα βρήκαμε την ευκαιρία για ένα πρόχειρο μεσημεριανό κολατσιό.  Η φιλοξενία μας στο 4x4 των "G" & "D" ήταν καλοδεχούμενη.  Το δε φαγητό μας συνοδεύτηκε από ένα γλυκό ψιλόβροχο να χαϊδεύει σιγανά την οροφή του τζίπ...

Το "υγρό" πέρασμα.

Συνεχίσαμε με βόρεια κατεύθυνση και μετά από λίγο ξαναβρήκαμε χιόνι και φθάσαμε στην πιο κλειστή φουρκέτα της διαδρομής, που σχηματίζεται από μια στενή ρεματιά.  Εκεί κάτι το χιόνι, κάτι η λάσπη κάτι τα λάστιχα χωρίς τις κατάλληλες αυλακώσεις δυσκόλεψαν λίγο την στροφή μας...

Στην "φουρκέτα".

Στρίψε καλό μου Feroza, στρίψε !    (Σιγά να μην έστριβε !!)

Στην "φουρκέτα".

   Πάμε πάλι: Στρίψε καλό μου Feroza, στρίψε !

Στην "φουρκέτα".

Μπράβο "D", μπράβο Feroza !

Στην "φουρκέτα".

Η συνέχεια . . .