(μέρος 1 από 9)

Ταυτότητα δραστηριότητας

Τοποθεσία:
Ημερομηνία:
Φυσιογνωμία εκδρομής:
Περιγραφή, αφήγηση:
Φωτογραφίες:

Οίτη - Βαρδούσια
1 - 3 Μαϊου 2009
περιήγηση 4x4
Xenia

Dimitris_TL, Yiannis-M, Dr. Format

 

Πρόλογος

    Δύο από τις εκδρομές που έχουν πλέον καθιερωθεί σε ετήσια βάση και σημειώνουν μεγάλο εξερευνητικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον είναι η Μεγάλη Ανοιξιάτικη και ΜΕγάλη Φθινοπωρινή Εκδρομή (ΜΑΕ και ΜΕΦΕ).

    Μερικά μέρη έχουν μια δικιά τους μοναδική ομορφιά και γοητεία που αλλάζει πρόσωπα και χρώματα ανάλογα με την ώρα και την εποχή του χρόνου.  Αυτή τη χρονιά η καθιερωμένη ΜΑΕ (Μεγάλη Ανοιξιάτικη Εκδρομή) πραγματοποιήθηκε το τριήμερο της πρωτομαγιάς στα Βαρδούσια.

    Έξη αυτοκίνητα με τα αντίστοιχα πληρώματα ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί της Παρασκευής για «μια ακόμα» εξόρμηση.  Στην παρέα μας οι Dimitris_TL, Xenia, Dr. Format, Blackchris, Yiammis-M,  GxK (Γιώργος ex. Koukos) και μια συνάντηση αστραπή του Dmouz.   Όχι ότι έλειπε ο ενθουσιασμός, αλλά αυτή τη φορά, η μεγάλη ανάγκη όλων να ξεκουραστούμε μας ώθησε στην επιλογή ενός μάλλον κοντινού και μάλλον γνωστού προορισμού, κρατώντας τις προσδοκίες μας μάλλον χαμηλά.

    Όμως το βουνό, πάντα απρόβλεπτο, έχει τη δικιά του ψυχή και τη δικιά του θέληση !   Έτσι μας επιφύλαξε μια ολόλαμπρη υποδοχή γεμάτη εκτυφλωτικά χρώματα, καταπράσινα λιβάδια, ανθισμένα έλατα, άφθονα νερά, και υπέροχες εναλλαγές, που μας μάγεψαν.

    Το πρόγραμμα ήταν μάλλον χαλαρό, και τα χιλιόμετρα σχετικά λίγα (850) έτσι, και τις δυο βραδιές η κατασκήνωση στήθηκε νωρίς δίνοντάς μας την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και κυρίως να απολαύσουμε το δάσος.

 

Ημέρα 1η: Παρασκευή 1-5-2009

    Γεμίζουμε ρεζερβουάρ και κάνιστρα στη Παύλιανη, αφού σκοπεύουμε να χωθούμε στο δάσος και να βγούμε ξανά τη Κυριακή το απόγευμα !

    Εκκίνηση από το φιλόξενο «Καταφύγιο Οίτης» του τετρακίνητου φίλου Βασίλη Τραχανά.  Καφές με καταπληκτικά σπιτικά γλυκά, στην μοναδική ατμόσφαιρα του καταφυγίου και μια τελευταία μελέτη της διαδρομής.

Αντάρα κοντά στον Μπράλο.

 

    Πυρά Ηρακλέους, Καταβόθρα, Λιδαδιές, εκτός δρόμου οδήγηση σε λασπωμένα λιβάδια με κρυμμένα στη χλόη ρυάκια και υπολείμματα χιονιού και μετά πεζοπορία στις υπέροχες λοφοπλαγιές της κορφής Αλύκαινα, όπου μας μάγεψε η μοναδική θέα του κάμπου της Λαμίας.  

    Επιστροφή προς Πυρρά και κατασκήνωση δίπλα στην κορυφούλα 1649 πάνω από το χωριό.   Το μόνο μελανό σημείο η άσχημη γεύση του νερού της πηγής !   Το χρησιμοποιήσαμε μόνο για τη λάτρα.

Με φόντο τον Σκαμνό.

 

Το γεφύρι ξυπνάει μνήμες από τον τελευταίο παγκόσμιο ...

Ανθισμένη η φύση.

Road to Pavliani.

 

Road to Pavliani.

Λίγο μετά την ανοιξιάτικη μπόρα.

 

Πολυκοσμία στις Βρύζες.

Ρόφημα και γλυκό στο "Καταφύγιο Οίτης".

Η θέα πανέμορφη.

Ανασυγκρότηση στο "Καταφύγιο Οίτης".

Ο Ραλφ: ο πρώτος ποιμενικός με δύο δεξιά πόδια  χα-χα !

Τι Ραλφ, τι λιοντάρι !

Περιμένοντας τους φίλους.

Βαρδούσια ...

... λίγο μετά την αντάρα.

Η συνέχεια . . .