(μέρος 1 από 2)

 

    Ηταν Μεγάλη Εβδομάδα. δεν άργησε και πολύ να μας ενθουσιάσει η ιδέα μιας εκδρομής με ποδήλατα και παιδιά στα Μετέωρα.  Σκοπός μας  ήταν ο σχεδιασμός της διαδρομής ποδηλατικού γύρου των Μετεώρων που θα διοργάνωνε τον ερχόμενο Οκτώβριο ένα ποδηλατικό περιοδικό και φυσικά η διασκέδαση.

    Οργανώσαμε στα γρήγορα την εξόρμησή μας για την μετά το Πάσχα εβδομάδα.  Πήραμε παιδιά, σκυλιά, ποδήλατα (ντοκουμέντα οι φωτογραφίες) και την Τετάρτη μετά το Πάσχα ξεκινήσαμε για το Καστράκι.

     Η άφιξή μας στο Καστράκι έλαβε χώρα στις 12.00μμ και συνοδεύτηκε από ένα προσκύνημα σε γνωστό γαστριμαργικό ναό της περιοχής.  Αλλωστε όταν έχεις σκοπό να ανεβάσεις την αδρεναλίνη, αυξάνεις πρώτα τη χοληστερίνη.

    Αλλοι εδώ κάνουν τάματα.  Εμείς κάναμε θαύματα, δοκιμάζοντας τη χωρητικότητα του ανθρώπινου στομαχιού και ξεφεύγοντας από κάθε όριο αυτοσυγκράτησης (κοινώς "στέναξαν τα λουκάνικα και οι συκωταριές")

.

    Τελικά, για να μην τα πολυλογούμε ξυπνώντας το πρωί όλα εδειχναν ότι η επιλογή μας για την εκδρομή ήταν πολύ καλή.

    Τι άλλο θα μπορούσε άλλωστε να σκεφθεί κάποιος, όταν βγαίνοντας στο μπαλκόνι ...

.

    Αντικρύζει αυτή τη θέα  κοιτάζοντας προς το Καστράκι και τα Μετέωρα ...

.

    Και αυτή κοιτάζοντας προς το χιονισμένο Κόζιακα.

.

    Εκτός από τη θέα όμως, το μέρος ήταν ιδανικό για απασχόληση της μπομπιροπαρέας, ώστε να μπορούν οι μεγάλοι να απολαύσουν τον καφέ τους

.

    Οι καφέδες όμως τελείωσαν, οι χάρτες έκλεισαν, ξεκινήσαμε .  Ακολουθήσαμε για λίγα μέτρα τον ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στις Μονές και μετά στρίψαμε αριστερά σε δασικό δρόμο.

.

    Ηταν μια ευχάριστη ανοιξιάτικη μέρα και όλα έδειχναν ότι θα απολαύσουμε μια υπέροχη βόλτα.

.

    Στην αρχή η διαδρομή ήταν ομαλή, όσο όμως προχωρούσαμε δυσκόλευε εξαιτίας της κακής ποιότητας του δρόμου και της λάσπης.  Για ένα μεγάλο κομμάτι κινηθήκαμε ανηφορικά με κατεύθυνση στην αρχή βόρεια και μετά βορειοανατολική.

.

    Επειδή όμως μας αρέσουν τα πολύ όμορφα μέρη, μόλις είδαμε ένα μαγευτικό μονοπάτι το ακολουθήσαμε.

.

    Από αυτή μας την επιλογή το μόνο που χάσαμε ήταν ο προσανατολισμός μας και αργότερα και το ίδιο το μονοπάτι.  Κερδίσαμε όμως μια εξαιρετική βόλτα σε ένα παραδεισένιο τόπο.

.

Η συνέχεια . . .