(μέρος 1 από 2)

 


Δελτίο Τύπου

 

5ο ΑΝΑΒΡΕΣΤΟ - www.4x4ekdromes.gr

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008  - εκτός δρόμου κυνήγι θησαυρού

« ΜΥΣΤΗΡΙΑΔΑ 2008 »

Στο παιχνίδι μας μπορούν να λάβουν μέρος ελεύθερα όλοι όσοι έχουν ένα όχημα με τέσσερεις τροχούς (αυτοκίνητο ή ATV). Για να είμαστε πιο ακριβείς θα χρειαστείτε οπωσδήποτε τετρακίνητο όχημα αφού οι διαδρομές που θα πρέπει να πάρετε θα είναι αρκετά δύσβατες. Άλλοι κανόνες δεν υπάρχουν εκτός από την τήρηση του Κ.Ο.Κ. και των κανόνων καλής συμπεριφοράς, αφού ο σκοπός μας είναι καθαρά η διασκέδαση.

Απαραίτητα εφόδια: α) κινητό τηλέφωνο για να μας τηλεφωνήσετε, β) 5 σελίδες χαρτί και μολύβι, γ) χάρακας 30 cm, δ) τον χάρτη που θα σας δόσουμε (ευγενική χορηγία των www.Pixelbrothers.gr).

Χρήσιμος, αλλά όχι αναγκαίος, θα είναι οποιοσδήποτε απλός δέκτης gps, που θα σας δώσει ξεκάθαρο πλεονέκτημα !

Δικαίωμα συμμετοχής 750 γραμμάρια κρέας ή άλλο αντίστοιχο κρεατικό (π.χ. σουβλάκια) το οποίο θα παραδοθεί στην επιτροπή στο χώρο συνάντησης και θα σας επιστραφεί ψημένο στο σημείο τερματισμού. Τα απαραίτητα συνοδευτικά (μπύρες, σάλτσες, πιάτα κλπ) τα κουβαλάει το κάθε πλήρωμα με δίκη του ευθύνη !

Έπαθλο του παιχνιδιού μας είναι ένα TopoNavigatorTM χορηγία της ΑΝΑΒΑΣΗΣ αξίας 350 ευρώ.

Σημείο εκκίνησης του παιχνιδιού είναι το parking του ΑΒ Βασιλόπουλος στην εθνική οδό.

Ώρα συγκέντρωσης 09:30 όπου θα συμπληρώσετε το αριθμημένο φύλλο συμμετοχής. Ώρα εκκίνησης 10:00 οπότε και θα παραλάβετε τις τελικές οδηγίες. Οι συμμετέχοντες θα είναι το πολύ 40 οχήματα, οπότε σπεύσατε.

Λήξη παιχνιδιού. Το παιχνίδι θα λήξει, με ή χωρίς νικητή, στις 15:00 στον τελικό προορισμό όπου θα γίνει η σχετική απονομή του δώρου και η υπαίθρια διασκέδασή μας τρώγοντας ο καθένας μας το «δικαίωμα συμμετοχής» του ! 


Αποτελέσματα

 

Αγαπητοί μας φίλοι,

    σας ευχαριστούμε όλους κι όλες για την υπέροχη Κυριακή που περάσαμε μαζί !

    Σας παραθέτουμε τα τελικά αποτελέσματα για τα 20 οχήματα που έλαβαν μέρος. Για όσους δεν έλαβαν μέρος να σημειώσουμε ότι όλοι έπρεπε να περάσουν από 11 σημεία και στο τέλος να απαντήσουν σε 10 ερωτήσεις σε ένα γραπτό test. Ο χρόνος τερματισμού λήφθηκε υπόψη στις περιπτώσεις ισοβαθμίας.

    Ξεκάθαρος νικητής του 5ου ΑΝΑΒΡΕΣΤΟ είναι το γνωστό αχτύπητο δίδυμο με το LadaNiva:

Γεράσιμος Μάρης (makmar) & Ελισσάβετ (Lindsay) Σπυρίδη

    να σημειώσουμε ότι ο συναγωνισμός ήταν έντονος μεταξύ των τριών πρώτων (Μάκη - Μάριου - Ηλία) αφού μέχρι την τελική βαθμολόγηση του test η πρώτη θέση άλλαζε διαρκώς.

    Αξιοσημείωτες συμμετοχές ήταν των Σπύρου & Δημήτρη με το ατίθασο Panda Cross καθώς και την μοναδική συμμετοχή γουρούνας με τον Μιχάλη που ατυχώς λόγω σκασμένου ελαστικού δεν κατάφερε να τερματίσει, παρά το πλεονέκτημα που διέθετε.

    Ενα μεγάλο μπράβο στην πολυπληθή παρέα με τα 7 Niva που πήραν τις 6 από τις πρώτες 10 θέσεις αλλά και την πρωτιά !

    Σημαντικός αριθμός συμμετοχών (5) έπαιξε με Suzuki (Jimny - Samurai - LJ50) με μεγαλύτερη έκπληξη το ζευγάρι πατέρα - γιού: Παντελή και 9άχρονου πλοηγού Γιάννη, που κατέλαβε την 4η θέση !

    Την τιμητική τους είχαν τα "κοντά" αυτοκίνητα που λόγω ευελιξίας είχαν πλεονέκτημα, αλλά και τα "μακρυά" κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με την εξαιρετική 5η θέση που κατέλαβε το θηριώδες Musso.

Θέση Αριθμός Σημεία Test Χρόνος Οχημα Οδηγός  
1 13 11 10 12:55 Lada Niva Γεράσιμος Μάρης (Χρυσό)
2 6 11 9 12:30 Daihatsu Terios Μάριος Πλαστήρας (Αργυρό)
3 1 11 9 12:47 Suzuki Jimny Ηλίας Γεροβασίλης (Χάλκινο)
4 9 11 9 13:40 Suzuki LJ50    
5 11 11 7 14:28 Ssangyong Musso    
6 10 11 7 14:31 Lada Niva    
7 4 11 6 14:28 Lada Niva    
8 14 11 6 14:32 Lada Niva    
9 20 11 6 14:34 Lada Niva    
10 12 11 5 14:33 Lada Niva    
11 5 10 9 14:10 Suzuki Jimny    
12 17 10 9 14:20 Land Rover Discovery    
13 3 10 8 12:48 Suzuki Samurai    
14 2 10 8 14:07 Lada Niva    
15 8 10 8 14:30 Suzuki Jimny    
16 7 10 7 14:24 Jeep Wrangler    
17 18 10 0 14:26 Toyota LC    
18 15 8 5 14:30 Toyota LC-90    
19 19 7 7 15:00 Panda Cross    
20 16 0 0 DNF Linhai 260 (ATV)    

 

    Να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας: www.Pixelbrothers.gr που επιμελήθηκαν τις εκτυπώσεις και ιδιαίτερα τους Πέτρο & Δάφνη για την γραμματειακή υποστήριξη.

    Ευχαριστούμε την παρέα του site www.4x4ekdromes.gr (Dr. Format & Xenia) για την διοργάνωση του παιχνιδιού και την γραμματειακή υποστήριξη.

    Θερμές ευχαριστίες στους Αντώνη a.k.a. Metalaxe που μαγνητοσκόπησε το event, τον Μάριο a.k.a. Dolmas για την επιμέλεια ψησίματος, τον Brater: Bl@ckDog για την ευγενική παραχώρηση της μπαγκαζιέρας του καθώς και όλους τους Braters.gr για την διάθεση της μοναδικής ψησταριάς τους ! Φίλοι μας σας είμαστε υπόχρεοι.


Σχόλια

 

    Συγχαρητήρια στους άξιους νικητές που έχουν σαρώσει τα περισσότερα έπαθλα του ΑΝΑΒΡΕΣΤΟ.   Η διαδρομή που ακολούθησε η νικήτρια ομάδα με το "τυχερό" Νο 13 ήταν εξαιρετική:

    Βέβαια η συντομότερη - ταχύτερη διαδρομή φαίνεται στην επόμενη εικόνα:

    Ας δούμε την πορεία των πρώτων.  Οι νικητές ξεκίνησαν από την αφετηρία λίγο μετά τις 10:00 και έφτασαν:

    Δηλαδή κάλυψαν το παιχνίδι (11 σημεία) σε 2 ώρες και 55 λεπτά.

    Οι άλλοι δύο πρωταγωνιστές, κατάφεραν να περάσουν τα ίδια 11 σημεία σε μικρότερους χρόνους:

 

    Οπως φαίνεται οι διαφορές χρόνου μεταξύ των τριών πρώτων ήταν λιγότερο από 10 λεπτά, όμως την τελική διαφορά την έκανε το test και συγκεκριμένα η ερώτηση παρατηρητικότητας Νο 8:

"Από πόσα σημεία παιχνιδιού έχει πανοραμική θέα του φράγματος ?"   (Σωστή απάντηση: 1, μόνον από το σημείο Α)

    Στην οποία απάντησαν σωστά μόνον οι νικητές :-)

makmar έγραψε:
«Το μυστικό της επιτυχίας μας» !!

Σε αυτό, πιστεύω, συνέβαλε ότι είχαμε λάβει μέρος στα δύο πρώτα Αναβρέστο της ΑΝΑΒΑΣΗΣ, καθώς επίσης και σε άλλα αντίστοιχα παιχνίδια εύρεσης «θησαυρού» μέσω της ιστοσελίδας www.geocaching.com κάτι που μας έκανε εξοικειωμένους με ανάλογες δραστηριότητες. Σ’ αυτό προστίθεται και η πάρα πολύ καλή μνήμη και παρατηρητικότητα της Lindsay

 

    Ας δούμε λίγο και τα στατιστικά μας:

► Οι μισοί παίκτες (10/20) βρήκαν και πέρασαν έγκυρα όλα τα σημεία (11).

Από τους υπόλοιπους, οι 7 πέρασαν 10 σημεία κι "έχασαν" το σημείο Ι, το οποίο ήταν το μοναδικό που, ναι μεν βρισκόταν επάνω σε χωματόδρομο, αλλά ο δρόμος αυτός δεν απεικονιζόταν στους χάρτες της ΑΝΑΒΑΣΗΣ.

Να σημειώσουμε ότι το "χαμένο" σημείο Ι απείχε μόλις 550 μέτρα από το Α !

Συμπέρασμα: σε αντίθεση με όσους βασίστηκαν μόνο στο gps τους, όσοι χρησιμοποίησαν την δορυφορική εικόνα που δόθηκε κέρδισαν !


► Στο γραπτό test 10 ερωτήσεων είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Συμπέρασμα: οι περισσότεροι (9) πήραν άριστα και ήταν μέσα στο παιχνίδι !


► Στους χρόνους τερματισμού είχαμε την εξής σειρά:

Συμπέρασμα: Δεν έπαιξε ρόλο ο τύπος του αυτοκινήτου


► Από τα αυτοκίνητα των 5 καλύτερων τα 4 ήταν χωρίς βελτιώσεις (εργοστασιακά) με την προσθήκη μόνο κατάλληλων ελαστικών. Επίσης είχαμε αρκετή ποικιλία οχημάτων κοντών & μακρυών, μικρής & μεγάλης ιπποδύναμης, εργοστασιακά & βελτιωμένα (κυρίως ψηλωμένα).

Συμπέρασμα: για να κερδίσεις δεν χρειαζόσουν βελτιωμένο όχημα


► Οι περισσότεροι είχαν στον εξοπλισμό τους gps και γνώριζαν καλά τον χειρισμό του. Ομως υπήρξαν και κάποιοι που πρωτοχρησιμοποιούσαν gps, κι ένας χωρίς.

Συμπέρασμα: εφόσον μπορούσες να "διαβάσεις" την δορυφορική εικόνα, το gps δεν ήταν απαραίτητο.


► Στην 4η θέση είχαμε πλοηγό ηλικίας μόλις 9 ετών !!!

Συμπέρασμα: μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των παιδιών μας !!!


    Οπως φαίνεται λοιπόν, επιβεβαιώθηκε η προσδοκία μας: το παιχνίδι να μην είναι, αγώνας ταχύτητας αλλά περισότερο ικανοτήτων του πληρώματος και λιγότερο του οχήματος και του εξοπλισμού

    Οι ικανότητες που ανέδειξαν τους νικητές ήταν: η πλοήγηση (διάβασμα χάρτη, διάβασμα δορυφορικής εικόνας, προσανατολισμός), η οδήγηση εκτός δρόμου (με προσοχή), η παρατηρητικότητα (εύρεση των "ΚΛΟΥ", παρατήρηση του τοπίου), ο χειρισμός ηλεκτρονικού εξοπλισμού (gps) και κυρίως η "κοινή λογική" ώστε να απαντηθούν οι ερωτήσεις του test.

    Από πλευράς μας είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί η κλιμάκωση της δυσκολίας του παιχνιδιού (διαδρομή, ΚΛΟΥ, test) ήταν τέτοια, που να επιτρέπει σε όλους να ολοκληρώσουν με ασφάλεια την δοκιμασία διασκεδάζοντας, αλλά ταυτόχρονα να καταφέρει να ξεχωρίσει τους άριστους από τους καλούς κι έτσι να προκύψει ο νικητής χωρίς ισοβαθμίες

    Μάλλον καταφέραμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα πρωτότυπο "κυνήγι θησαυρού" διαφορετικού τύπου από τα συνηθισμένα, το οποίο απ' ότι γράψατε κι είδαμε στα πρόσωπά σας στον τερματισμό, ήταν πετυχημένο. Ετσι μας γεννιέται η υποχρέωση να το επαναλάβουμε

    Σας ευχαριστούμε και πάλι όλους κι όλες, για την συμμετοχή σας.

 

... συνέχεια ...