Παρασκευή 25/8 Αθήνα - Πλαταμώνας

Το μεγάλο ξεκίνημα

    Ραντεβού στην Εθνική (οδό), φιλιά και αγκαλιάσματα και τα υπόλοιπα από το CB.  (Προτιμήσαμε την μπάντα των FM.  Η ποιότητα του σήματος ήταν σαφώς καλύτερη και η επικοινωνία πιο εύκολη και πιο ευχάριστη).  Με τους όποιους γρήγορους ρυθμούς μας επέτρεπαν τα βαρυφορτωμένα μας οχήματα, κινηθήκαμε χωρίς καθυστερήσεις προς Αγ. Κων/νο.  Πρώτη στάση στου Λεβέντη για καφέ και επόμενη στα Τέμπη για φαγητό.  Μεσάνυχτα φτάσαμε Πλαταμώνα.  Για να αποφύγουμε τα τσουχτερά πρόστιμα προτιμήσαμε να περάσουμε τη νύχτα στο πρώτο camping που βρέθηκε στο δρόμο μας.

    Σημαντική σημείωση: Τα niva που έχουν μικρή αυτοδυναμία (300 - 320χιλ) αντιμετώπισαν πρόβλημα ανεφοδιασμού στα καινούργια κομμάτια της Εθνικής.  Τα λιγοστά βενζινάδικα ήταν κλειστά (νύχτα) ενώ οι σχετικές ενδεικτικές πινακίδες μας μπέρδεψαν αρκετές φορές, μιας και αφορούσαν βενζινάδικα στα παρακείμενα χωριά χωρίς όμως να το αναφέρουν.  Δυο φορές, με τη ψυχή στο στόμα, αναγκαστήκαμε να τα αναζητήσουμε.

Camping ΒΑΡΙΚΟ (Λιτόχωρο).

 

Σάββατο 26/8 – Κυριακή 27/8

Αλεξανδρούπολη - Ανατολική Θράκη - Λούκουλλος

    Το μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.  (Τώρα ξέρουμε πως δουλεύει το σύστημα με τα βενζινάδικα).  Ξάνθη.  Πεινασμένοι και κουρασμένοι, ψάχνουμε, εις μάτην, στα προάστια την ταβέρνα ‘Παράδεισος’.  Απογοητευμένοι μπαίνουμε στη τύχη σε ένα δρομάκι ακολουθώντας κάποια πινακίδα και υπακούοντας σε κάποια αρχέγονη παρόρμηση.  Θέση Πίλημα.  Βρισκόμαστε στην απόλυτη ταβέρνα στη μέση του πουθενά.  Μετά μάθαμε ότι είναι από τα top στέκια των ψαγμένων gourmet της Ξάνθης.  Αλεξανδρούπολη.  Κατάκοποι καταλύουμε στο camping.  Ουσιαστικά η εκδρομή ξεκινάει αύριο.

    Ο γύρος του νομού Έβρου.  Μια ασφάλτινη διαδρομή που την αποφασίσαμε για τυπικούς λόγους, μιας και δεν θα μας δοθεί ξανά εύκολα η ευκαιρία να δούμε αυτά τα τόσο μακρινά από την Αθήνα μέρη.  Ξεκινάμε από Αλεξανδρούπολη με κατεύθυνση προς βορά, Άβαντας, Αισύμη, Μικρό και Μεγάλο Δέρειο, Μεταξάδες.  Η διαδρομή χωρίς ιδιαίτερες ομορφιές είναι προτιμότερο να γίνει πρωί για να μην έχει κανείς τον ήλιο κατάματα.  (Εδώ αρχίζει να γεννιέται μια ιδιαίτερη σχέση ... με τις ανεμογεννήτριες.  Δες παρακάτω.)  Χελιδόνι.  Ορμένιο.  Ποταμός Άρδας.  Ψάχνουμε να βρούμε κάποια ωραία παραποτάμια παραλία για να βουτήξουμε για ένα μπάνιο.  Παρά τις οδηγίες δεν στάθηκε εύκολο.  Τελικά ανακαλύπτουμε μια τεράστια αμμουδιά κοντά στις Καστανιές.  Παίζουμε με τα αυτοκινητάκια μας αυξάνοντας την αδρεναλίνη και τις ηλεκτρικές εκκενώσεις κάτω από τη γλώσσα.  Η παραλία είναι τέλεια.  Αλλά ο ποταμός θολός.  Μόνον ένας θαρραλέος βούτηξε στα λασπόνερα.  Συνεχίζουμε μέχρι την εσχατιά της Ελλάδας.  Και αρχίζουμε το κατέβασμα προς νότια παράλληλα με τα σύνορα με τη Τουρκία.  Ορεστιάδα.  Διδυμότειχο.  Όμορφη πόλη χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Έβρου και Ερυθροπόταμου με πολλά Βυζαντινά ερείπια και μνημεία.  Σουφλί.  Αξίζει να επισκεφτείτε το μουσείο μεταξιού το οποίο στεγάζεται σε ένα καταπληκτικό αρχοντικό του 19ου αιώνα (μη φρικάρετε οι άλλοι, κάποιοι μπορεί να ταξιδέψουν οικογενειακώς)  Φέρες.  Δέλτα του Εύρου που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Μεσογείου μιας και φιλοξενεί 304 από 450 είδη πουλιών της Ελλάδας.

    Και πάλι Αλεξανδρούπολη, νυχτερινό μπάνιο στη θάλασσα και Λούκουλλος στη παραλία κοντά στον φάρο.  Το απόλυτο ψητοπωλείο.  Τη νύχτα μια απίστευτη καταιγίδα, με αστραπόβροντα και σφοδρούς ανέμους μας κράτησε στο πόδι.  Αλλά δε μασάμε.  Πρωί - πρωί εν μέσω βροχής μπαρκάρουμε για Σαμοθράκη.

 

Κατηγορία "φτερού".

Sweet harmony.

 

Ορτσα.

 

 

Αιολικό πάρκο βόρεια της Αισύμης.

Εκλειψη ηλίου.

 

Ανιση σύγκριση μεγεθών.

Offroad καντίνα.

 

Αναμνήσεις θητείας του Blackchris.

Πρακτικά ενθύμια.

 

Τι Αρδας - τι Dakar.

Ατέλειωτη "παραλία".

 

Τρια πουλάκια κάθονταν ...

Απρόσμενος επισκέπτης στα Fedima Extreme.

 

Sand tracks.

Η συνέχεια . . .